Verbouwing 2016

Op deze pagina staat stap voor stap hoe de verbouwing is verlopen. Mooi met foto’s.
Onderaan het oudste (het begin). Bovenaan de nieuwste. Als er iemand materiaal heeft, hoor ik het graag.


3-7-2016 5-7-2016 Deze week de laatste loodjes. Het laatste stukje tegelwerk en nog wat kleine dingen.


27-6-2016 Vandaag hard gewerkt door veel leden.Alles opgeruimd en schoongemaakt. Begonnen met de inrichting. Het zit er bijna op.


25 en 26-6-2016 Er zijn weer wat tegels gelegd en ingewassen, de buitenkozijnen zijn afgewerkt en geverfd. De bar, hangtafel en krukken zijn allemaal nog een keer gelmpen worden opgehangen… langzaamaan naderen we het einde.


23-6-2016 De stucadoor is klaar. Nu kan het laatste afwerken beginnen. nog wat tegels leggen, verven, ende laatste puntjes op de I.


22-6-16 Terwijl binnen de stucadoor bezig is, zijn buiten de dames bezig om de boel letterlijk wat op te fleuren. Ook de barkrukken hebben een laklaag gekregen.


20-6-16 en 21-6-16 Deze week nog een paar kleine dingen gedaan en voornamelijk alles afplakken. Wachten op de stucadoor die debinnenboel moet spuiten. Dit gebeurd woensdag. En daarna kunnen we alles afwerken. Op 21-6 is er een heleboel opgeruimd en veel afval in een container gegooid. De banen zien er weer goed uit.


18-6-16 Ook vandaag weer volle bezetting van vrijwillig personeel om de binnenboel verder af te werken en voor te bereiden op de stucadoor. Stripjes plaatsen, naden kitten, gaatjes plamuren, randjes verven, afplakken en schoonmaken.


17-6-16 De hand wordt gelegd aan de afwerking binnen. De gipsplaten moeten tegen de wand, zodat de stucadoor dit kan komen spuiten. Voorts is er veel ander werk. Een kapstok in de hal, verlichting in orde maken, sierstrippen en aftimmer werk. Dus voor iedereen wat wils.


6-6-16 Nu de overkapping klaar is en de boog weer terug is geplaatst, kan het afwerken beginnen. Buiten nog wat puntjes op de I zetten en binnen kan de keuken ingeruimd. De binnenwand moet nog betimmert, geschilderd. De bar nog geplaatst, nog wat tegels leggen enz… enzzz..maar met aldeze werkzaamheden kan men nu zien dat het langzaam tot een einde komt.


2-6-2016 De voorkant is dicht. En nu is het tijd voor de binnenboel. Eindelijk begint alles er een beetje herkenbaar uit te zien. Maar er is nog veel te doen.


1-6-2016 En ook in Juni gaat het verder. De dakplaten zijn bijna klaar en nu is de voorkant aande beeurt, zodat het geheel weer waterdicht wordt. Daarn kan er binnen aan de keuken worden gewerkt.


28-5-2016 De afgelopen avonden en vandaag is er weer veel werk verzet.


21-5-2016 Druk aan de gang met het bedekken van de boog en het zetten van de kozijnen. Het weer zit mee.


20-5-2016 Vandaag komt er weer een levering met materialen binnen. op 19-mei is er al wat werk gedaan om na de levering verder te kunnen. De waterleiding is gemaakt, de vloer ingewassen, de lambrisering gezet. en de voorberidingen gedaan voor morgen. Vanavondeen begin gmaakt om de boog te plaatsen. Morgen wordt dit afgemaakt en kunnenwe met de inrichting een begin maken.


9-5-2016 De levering materialen is binnen, dus nu kunnen we aan de rest gaan werken. Langzaam vordert de bouw.


27-4-2016 Na gedane arbeid hebben de kruiwagens rust verdiend. En nu wachten…. wachten…. wachten…


26-4-2016 De grote dag. De betonwagen komt…. met vereende krachten een dikke 3 kuub beton in kruiwagens gelost en de vloer van de nieuwe kantine gestort. En alsof dat nog niet genoeg was een dikke 60 m2 vloertegels verschouwd. Ja… het was een zware dag. Menigeen zal morgen, koningsdag, moeite hebben om het oranjebittertje zonder spierpijn naar binnen te gieten.. Goed werk allen.


23-4-2016 Vandaag een grote klus. De voorkant van de hal naar voren plaatsen. De bogen op wielen zetten en aan beide kanten met 4 man duwen. In de nok een persoon om de zaak recht te houden. Gelukkig viel dit allemaal mee en was de klus snel geklaard. We hadden nog tijd om wat kleinere klussen te doen. En vandaag…… was de jongere garde ook aanwezig om hun goede kant te laten zien.


16-4-16 De 2 bigbags met zand leeggeschept. Het terras gelegd en nog wat tegels verschouwen. In de middag gaan Ben en Folkert de tempex vloerplaten en vlechtmatten leggen als voorbereiding op het betonstorten.


15-4-16 Een deel van de materialen wordt geleverd.


12-4-16 De tegels verwijderen als voorbereiding voor de betonnen vloer. Wat meetwerk. Plaatsen van poeren.


9-4-16 De grote opruimdag. Veel leden waren vandaag aanwezig. Groen tussen de tegels uithalen, banen harken, boompjes verplanten en ook voor de verbouwing werd er van alles gedaan, zoals het verwijderen van de voorgevel. We hebben nu Nederlands enige echte open lucht kantine ! Kortom: Vandaag is er een hele boel werk verzet. En de jeugd….. die schitterde van afwezigheid…..


8-4-16 Alle kasten leeggehaald, zodat ze morgen de wand kunnen slopen.


4-4-16 Er moet toch eerst gemeten worden, waar alle gaatjes moeten komen…


3-4-16 En nog wat meer meetwerk


25-3-16 De voorgevel moet verwijderd, Dus er wordt al een beginnetje gemaakt.


22-3-16 Voorbereidend werk. Ten eerste voor het buitenseizoen, maar ook voor de verbouwing.


In de voorafgaande weken zijn we druk bezig geweest met het maken van plannen, materialen kopen, ideeen uitwisselen, kostenplaatjes maken, werkschema’s vervaardigen en na het bevestigen op de ledenvergadering, kan het van start gaan. We gaan de kantine vergroten.


Reacties zijn gesloten.